Oţet Nera Plant de mere cu cătină, 250ml

Preț cu TVA

12.25 lei

Cantitate

Energizant. Vitaminizant. Imunostimulator.

Produs natural obținut din pulpă de cătină (Hippophaë rhamnoides) și Oțet Nera Plant de mere și miere.

Cum acţionează?

  • Antioxidant
  • Energizant
  • Vitaminizant
  • Imunostimulator
  • Reduce pofta de mâncare
  • Depurativ
  • Antiinflamator
  • Cicatrizant
  • Hepatoprotector
  • Calmant şi relaxant

Pentru ce se recomandă?

  • Stres oxidativ
  • Anemie
  • Convalescenţă
  • Infecţii
  • Răceală
  • Imunitate scăzută
  • Afecţiuni hepatice, gastrointestinale, renale
  • Ateroscleroză
  • Afecțiuni oculare
  • Reumatism
  • Supraponderabilitate
  • Stări de nelinişte, depresie

Ce ingrediente conţine?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) - 27%, pulpă de cătină (Hippophaë rhamnoides) - 10%, excipienți: apă, miere de albine, fructoză, glucoză, zaharoză, drojdie de panificație.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importată sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Fructele de cătină sunt energizante şi măresc rezistenţa organismului în faţa bolilor. Produsele pe bază de cătină au un rol însemnat în reglarea proceselor din organism, oferind o imunitate ridicată.

Fructele de cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât citricele, dar şi una de beta-caroten mai mare decât morcovul. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitaminele K, F, PP, etc. şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu.

Se recomandă ca anual să se facă câte o cură cu fructe de cătină pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară, ceea ce le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări, de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă. Se folosesc şi în tratarea afecţiunilor stomacului şi ale duodenului. Cătina se mai recomandă în cazul afecţiunilor specifice pentru persoanele în vârstă (vitamina E este considerată vitamina tinereţii), în tulburări nervoase, sterilitate, carenţe de vitamine şi de minerale.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Fructoza, glucoza, zaharoza conservă produsul. Sunt elementele necesare fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului. 

Drojdia de panificație mărește rezistenta la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi de deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • în salate şi mâncăruri, după gust.
  • câte 1 linguriţă (copii) sau câte 1 lingură (adulţi) de 3 ori/zi înaintea meselor principale, diluat în apă, ceai sau sucuri.

Concentraţie acetică: minimum 50g/1000ml

A se păstra bine închis, la temperatură constantă.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Mod de prezentare: recipient de sticlă transparentă, a 250 ml

 

vezi toate plantele

Breviar plante