Săpun solid Nera Plant cu pelin şi tărâţe, 60g

Preț cu TVA

6.20 lei

Cantitate

Exfoliant. Antiseptic.

Produs fabricat manual, din extracte de plante, uleiuri vegetale, ceară şi tărâţe de grâu. Conținut ridicat de glicerină.

Acțiunea, culoarea și parfumul produsului se datorează în întregime ingredientelor naturale.

Cum acţionează?

  • Catifelează și tonifică pielea, grăbind regenerarea celulară
  • Antiseptic
  • Exfoliant (îndepărtează stratul de celule moarte)
  • Reglează excesul de sebum

Pentru ce se recomandă?

  • Piele sensibilă
  • Piele predispusă la infecţii
  • Puncte negre, coșuri
  • Ten gras

 

Ce ingrediente conţine?

(RO) ulei de floarea soarelui, apă, ulei de măsline, grăsime nehidrogenată de cocos, grăsime nehidrogenată de palmier, hidroxid de sodiu, ceară de albine, extract de pelin, pulbere de pelin, tărâțe de grâu, ulei volatil de cimbru.

(INCI) Helianthus Annuus Seed Oil, Aqua, Olea Europaea Fruit Oil, Cocos Nucifera Oil, Elaeis Guineensis Oil, Sodium Hydroxide, Cera Alba, Artemisia Absinthium Herb Extract, Artemisia Absinthium Powder, Triticum Vulgare Bran, Thymus Vulgaris Oil.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Extractul şi pulberea de pelin sunt antimicrobiene, emoliente, uşor hemostatice. Tonifică şi regenerează pielea.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece conține vitaminele A și D, calciu și fier.  Este apreciat pentru proprietățile sale emoliente. Ajută la vindecarea rănilor proaspete și arsurilor ușoare.

Uleiul de măsline are proprietatea de a catifela pielea. Datorită conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de măsline previne uscarea pielii, îi menţine elasticitatea şi tinereţea. Este folosit și ca exfoliant.

Grăsimea de cocos este obţinută din miezul nucilor de cocos. Previne uscarea și exfolierea pielii, întârzie apariția ridurilor și conferă pielii fermitate. Este folosită ca adjuvant în diferite afecțiuni ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme, acnee etc. Este agentul de spumare din săpun.

Grăsimea de palmier estompează cicatricele vechi datorită conţinutului de vitamina A şi vitamina E. Conferă pielii un aspect tânăr şi prospeţime. Are proprietăţi hidratante. Este adjuvant în boli de piele, precum psoriazisul şi eczemele.

Hidroxidul de sodiu are rolul de a saponifica uleiurile vegetale folosite în prepararea săpunului. Cantitatea de hidroxid de sodiu folosită la prepararea săpunurilor este astfel calculată încât, la terminarea procesului de saponificare, acesta nu se mai regăseşte în produsul finit, fiind neutralizat.

Ceara de albine este folosită în prepararea săpunurilor solide, deoarece conferă acestora consistenţă şi stabilitate. Ceara pură nu influenţează culoarea compoziţiilor. Este cunoscută pentru acţiunea ei de restructurare şi elasticizare a pielii, pe care o calmează şi o ajută să reţină umezeala. Principiile active din ceară nu se pierd prin prelucrarea termică.

Tărâţele de grâu contribuie la exfoliere, îndepărtează excesul de sebum şi punctele negre.

Uleiul volatil de cimbru este antiseptic cutanat. Are efecte antibiotice extrem de puternice şi cu un spectru foarte larg. Conform studiilor, compuşii uleiului volatil de cimbru atacă membrana celulară a bacteriilor, reducându-i permeabilitatea, ceea ce duce la moartea microorganismelor respective.

Cum se utilizează produsul?

Se aplică pe pielea umezită, prin mişcări circulare, apoi se clăteşte bine, cu apă multă.

Mod de prezentare: săpun cu formă rotundă, a 60 g, în ambalaj individual - cutie de carton

vezi toate plantele

Breviar plante