Sirop Nera Plant Tonic vitaminizant, 250ml

Preț cu TVA

19.75 lei

Cantitate

Crește rezistența organismului.

Cum acționează?

  • Contribuie la tonifierea generală a organismului prin mineralizare şi vitaminizare.
  • Ajută la menţinerea capacităţii de autoapărare a organismului.

Pentru ce se recomandă?

  • Imunitate scăzută
  • Stres, astenie, convalescență
  • Anemie

Ce ingrediente conține?

65% sirop de Afine (Vaccinium myrtillus), Aronia (Aronia melanocarpa), Cătină (Hippophaë rhamnoides), Porumbe (Prunus spinosa), Zmeură (Rubus idaeus) – în părți egale: 12%; 35% vin de Coacăze negre (Ribes nigrum), Măceșe (Rosa canina) – în părți egale: 30%, zahăr brun invertit și miere de albine.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Coacăzele negre conțin un număr impresionant de minerale și vitamine, între care vitamina C, într-o formă care se dovedește a fi cea mai stabilă dintre toate fructele, rezistând la căldură si oxidare. În plus, este singurul fruct de pădure care conține ulei volatil într-o proporție destul de mare, un ulei cu miros mai puțin plăcut, dar cu efecte deosebite.

Coacăzul negru conține taninuri, rutozid, vitamina C, urme de ulei volatil de culoare verde (până la 0,2%) format din carburi terpenice. Fructele conțin cca 150 mg% vitamina C, vitamine din complexul B: B₃,B₅,B₆,B₉, acizi organici (citric, malic), pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, terpene, flavonoide (miricetol, cvercetol, carnferol), pectine, calciu, mangan, magneziu, minerale, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP.

Frunzele au efect diuretic, iar fructele aperitiv, digestiv, tonic, răcoritor, laxativ, diuretic, astringent, depurativ, hemostatic, elimină acidul uric în exces şi purinele, hipotensor. Sinergismul dintre vitamina C şi antocianozide le comunică proprietatea de a preveni accidentele vasculare şi a mări acuitatea vizuală. Coacăzele revitalizează rapid organismul, ajută la reechilibrarea metabolismului, normalizează activitatea nervoasă, măresc acuitatea vizuală – luptă împotriva anemiei.

Fructele consumate în stare crudă sau sub formă de extract au efecte benefice în: anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, pneumonie, gastrită, hipertensiune arterială, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, celulită, ateroscleroză, obezitate, tulburări circulatorii, boli oculare, insomnii şi afecțiuni ale sistemului nervos. Coacăzele negre protejează împotriva agentului patogen ce provoacă pneumonia. Deoarece fructele sunt puternic diuretice, pot fi folosite la tratarea gutei și anginei.

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₃,B₅,B₆,B₉, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. În paralel cu efectele antivirale, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte valenţe terapeutice: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină. Au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, imunostimulent, antidiareic.

Sunt utilizate cu rezultate semnificative în cazurile de alergii, în ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitaţiile, greţurile, viermii intestinali şi cresc secreţia biliară – fapt care le recomandă în afecţiunile ficatului.

Siropul de Afine este un produs natural obţinut prin macerarea fructelor plantei Vaccinium myrtillus, fiind considerat un supliment alimentar deosebit de complex şi bogat în principii active.

În medicina tradiţională europeană utilizarea afinelor este menţionată în primul mileniu al erei noastre – folosirea lor fiind extinsă în sec. al XVI-lea – în special în tratamentul diareei şi dizenteriei. În medicina noastră tradiţională fructele de afin se folosesc în enterocolite, infecţii urinare, gută, reumatism, uremie şi chiar în diabet.

Fructele constituie cel mai valoros produs ce se poate recolta de la afin. Ele conţin 5-10% taninuri catechice, cca. 30% zahăr invertit, cca. 1% acizi organici, flavonolglicozide (astragalină, hyperozid, izoquercitrină şi quercitrină), acizi fenolici, pectine, triterpene, antociani, antocianidine (malvidină, cyanidină şi delfinidină). Conţinutul în antocianozide creşte în timpul coacerii fructelor, în timp ce taninurile catechice şi proantocianidinele dimerice descresc pe măsură ce fructele se coc mai mult.

Taninurile conferă produsului proprietăţi antidiabetice şi astringente. Afinele reglează tranzitul intestinal, fac să înceteze fermentaţiile intestinale, ajută la eliminarea gazelor şi ameliorează inflamaţiile hemoroidale.

Protecţia retiniană este atribuită antocianilor prin inhibarea fosfoglucomutazei şi a monofosfatului-6-glucozic. Antocianidinele stimulează şi prelungesc rezistenţa capilarelor, au acţiune vasoprotectivă, antiedematoasă şi vasodilatatoare. De asemenea reglează funcţionalitatea microcirculaţiei şi contracţia ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul hematic.

Relativ recent a fost experimentată acţiunea bacteriostatică şi fitoncidă a extractelor din afine pe culturi de coli şi stafilococi. Alţi fitocomplecşi din fructe au acţiune antioxidantă şi antimutagenă, prevenind formarea tumorilor.

Comisia Europeană a aprobat utilizarea preparatelor pe bază de afine în diaree, inflamaţii uşoare ale membranelor mucoasei bucale şi ale gâtului, în afecţiuni vasculare şi ale capilarelor, în insuficienţa venoasă, hemoroizi şi colite spastice.

Sucul de Aronia are un conținut ridicat de antioxidanți, în special antocianina, este un remediu natural eficient in prevenirea și tratarea numeroaselor afecțiuni. Toată bogăția acestui arbust stă în fructele care au un gust dulceag-amărui şi conţin o cantitate mare de antioxidanţi. Este foarte bogat în minerale: potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, mangan, iod, molibden si vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃,B₅,B₆,B₉, C, E, K, P. Fructele conţin zaharuri, acizi organici, tanini, pectine, niacină, riboflavina (B₂), acid folic, sorbitol, minerale: magneziu, flavanoizi, antociane substanţe tanante; fosfor, cupru, iod, antocianine, flavonoide şi multe vitamine: B, E, K, o mare cantitate de Vitamina PP care ajută la fixarea Vitaminei C în ţesuturi şi de asemenea, conţin de 5 ori mai multă Vitamina C decât strugurii. Seminţele sunt bogate în uleiuri.

Fructele de Aronia au un efect tonic general, înviorează, cresc vitalitatea şi sporesc imunitatea, echilibrează metabolismul, scad nivelul hormonilor de stres, calmează şi întreţin buna dispoziţie. Aronia detoxifiază întregul organism și ajută la combaterea stresului oxidativ datorită antocianidinelor din compozție este un bun antiinflamator, anticancerigen. Sunt recomandate în dietele sportivilor, ale copiilor care prezintă insuficienţă de iod, ca antialergice, datorită proprietăţilor antihistaminice. Purifică sângele şi sunt recomandate în dietele antiage.

Ajută la îmbunătăţirea fluxului sangvin şi la stabilizarea tensiunii arteriale. Ajută în tratarea bolilor ficatului şi vezicii biliare, inflamaţii ale stomacului, alergii, boli de piele şi chiar radiații. Aronia este de asemenea foarte bună pentru sănatatea tractului urinar; combate cu succes toate infecțiile urinare care produc durere in timpul urinării sau nevoia continuă de urinare. Mai mult, consumul de aronia ajută la sănatatea creierului, inclusiv la prevenirea pierderilor de memorie, pierderea echilibrului și a coordonării, dar și pentru Alzheimer. Aronia ajută și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, obezitate, tensiune arterială ridicată, nivel de colesterol anormal.

Ținând seama de proprietățile terapeutice ale Zmeurei, putem spune că Dumnezeu a răspândit acest “medicament” cu generozitate. Zmeura este o sursă remarcabilă de antioxidanți și fitonutrienți(antocianine, flavonoide, acid fenolic, taninuri, cianidine, pelargonidine), pectine, acizi organici - citric şi malic, zahăr, fragarină, acizi liberi, albuminoide, caroten, tanin, cianină, acid succinic, acid salicilic, dar și de fibre. Zmeura are un conținut foarte bogat în vitamina C, vitamina K, acid folic, vitaminele B₁, B₂, B₃, B₅,B₆, B₉, A și vitamina E. Dintre minerale, zmeura conține cantități importante de mangan, magneziu,cupru şi potasiu. Fructele de zmeură conțin și calciu, zinc, fosfor, toate în forme ușor asimilabile. Zmeura este bogată în acid elagic, un compus fenolic care ajută la prevenirea cancerului, care inhibă creșterea celulelor canceroase și care oprește dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Consumând zmeură, aducem în organism o paletă largă de antioxidanți și compuși antiinflamatori care întăresc imunitatea, redau vitalitatea organismului și încetinesc procesele de îmbătrânire. Diversitatea antioxidanților din zmeură este remarcabilă și unică printre fructe. Acești antioxidanți au efect anticancerigen și protector împotriva bolilor cronice și degenerative, dintre care amintim: obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea, ateroscleroza, afecțiuni ale sistemului osteoarticular și nervos.Tilirosida conţinută de zmeură, activează un hormon care reglează metabolismul țesutului adipos, denumit adiponectina. În funcţie de partea folosită din plantă (fructe sau frunze), preparatele obţinute din zmeur au efecte diuretice, laxative, depurative, astringente, antidiareice, dezinfectante, tonice şi stomahice. În afecţiunile externe acţionează în îngrijirea pielii, prin efecte de regenerare, astringente, exfoliante şi de catifelare.

Fructele de Cătină (Hippophaë rhamnoides) sunt bune energizante şi măresc rezistenţa organismului în faţa bolilor. Produsele pe bază de cătină sunt adjuvanţi alimentari care au un rol însemnat în reglarea proceselor din organism, oferind o imunitate ridicată.

Fructele de cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele, dar şi una de beta-caroten mai mare decât morcovul. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP, etc. şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu.

Se recomandă ca anual să se facă câte o cură cu fructe de cătină, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară care le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări: de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă. Se folosesc şi în tratarea afecţiunilor stomacului şi duodenului. Cătina se mai recomandă în cazul afecţiunilor specifice pentru persoanele în vârstă (vitamina E este considerată vitamina tinereţii), în tulburări nervoase, sterilitate, carenţe de vitamine şi de minerale.

Conținutul mare de tanin, taninul fiind un antioxidant puternic care acționează asupra imunităţii organismului, ridică Porumbele pe una din treptele înalte în lupta cu bolile. Taninul din porumbe dezinfectează locurile pe unde trece. Începând cu cavitatea bucală, unde îndepărtează tartrul de pe dinți, continuând cu esofagul, unde acționează ca un ulei asupra unor amigdale bolnave şi ajungând în stomac unde este pansament pentru toată flora stomacală.

Porumbele conţin totodată minerale importante precum calciu, potasiu, zinc, fier, cupru, sodiu, magneziu, dar și vitamine precum provitamina A, vitamine din complexul B (B₂ si B₁₅) și vitamina C.

Fructele au acțiune astringentă și diuretică, efect antidiareic și antidizenteric. Au nenumărate beneficii pentru sănătate. Datorită proprietăţilor tonice stomahice, porumbele favorizează digestia prin stimularea secreţiei sucurilor gastrointestinale. Fructele au efect depurativ, tonifiant, antiseptic şi sedativ (in bolile cardiovasculare).

Se recomandă în dureri de stomac, diaree, dizenterie, afecțiuni renale, gută, tuse convulsivă, hipertensiune arterială. Porumbele ajută la eliminarea acidului uric şi uraţilor. O acţiune benefică au şi în dischineziile biliare. În plus, datorită conţinutului ridicat în tanin, mustul proaspăt de porumbe opreşte sângerările nazale. În colita cronică dă rezultate spectaculoase cidrul de porumbe. Întăresc imunitatea şi alungă oboseala, tonifică oasele, dinţii şi unghiile, cresc hemoglobina, curăță plămânii, reglează pulsul inimii. Numeroasele cercetări de laborator din ţările europene au dezvăluit un lucru extraordinar: porumbele combat obezitatea, fiind printre cele mai eficiente remedii în lupta cu kilogramele.

Mierea de albine este alimentul care furnizează rapid cea mai mare cantitate de energie. Compusă în principal din fructoză, glucoză şi apă, cu raportul de aproape 1:1 între fructoză (39%) şi glucoză (32%), mierea este foarte sănătoasă pentru ficat şi organism. Conţine vitamine (complexul B, vitaminele A, C, D, K), aminoacizi, enzime şi minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru). Este un puternic antiinfecţios natural, cu acţiune de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor. Stimulează digestia şi metabolismul, reglează tranzitul intestinal, ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Menţine echilibrul endocrin. Are proprietăţi stimulatoare pentru muşchiul cardiac.

Cum se utilizează produsul?                                                                 

Intern:

  • în regim obişnuit de viaţă: 3-4 linguriţe pe zi, diluat în apă sau ceai;
  • pentru persoane cu probleme de sănătate: 3-4 linguriţe pe zi pentru copii şi 3-4 linguri pe zi pentru adulţi, în cure de 3-4 săptămâni.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului sau cărora le este interzis/limitat consumul de zahăr/alcool.

Mod de prezentare: recipient de sticlă verde, a 250 ml.

vezi toate plantele

Breviar plante