Tinctură Nera Plant Imuno-complex, 100ml

Preț cu TVA

16.00 lei

Cantitate

Tonic general

Produs natural cu o concentrație mare de principii active.

 Cum acționează?

  • Vitalizează şi remineralizează.
  • Ajută la menţinerea capacităţii de autoapărare a organismului, întârziind procesele degenerative la nivel celular și îmbătrânirea prematură a țesuturilor.

 Pentru ce se recomandă?

  • Astenie, sindrom de oboseală cronică
  • Convalescență
  • Anemie
  • Profilaxia infecţiilor virale
  • Creşterea rezistenţei la efort fizic şi psihic

Ce ingrediente conține?

fructe de Cătină (Hippophaë rhamnoides), frunze și fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum), părți aeriene de Crețușcă (Filipendula ulmaria), Echinacea (Echinacea purpurea), Măceșe (Rosa canina), Porumbe (Prunus spinosa), Urzică (Urtica dioica) – 10%; excipient: alcool etilic 40% v/v.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele de cătină sunt bune energizante şi măresc rezistenţa organismului în faţa bolilor. Produsele pe bază de cătină sunt adjuvanţi alimentari care au un rol însemnat în reglarea proceselor din organism, oferind o imunitate ridicată.

Fructele de cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele, dar şi una de beta-caroten mai mare decât morcovul. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP, etc. şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu.

Se recomandă ca anual să se facă câte o cură cu fructe de cătină, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară care le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări: de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă. Se folosesc şi în tratarea afecţiunilor stomacului şi duodenului. Cătina se mai recomandă în cazul afecţiunilor specifice pentru persoanele în vârstă (vitamina E este considerată vitamina tinereţii), în tulburări nervoase, sterilitate, carenţe de vitamine şi de minerale.

Frunzele și fructele negre şi aromate de coacăz-negru conţin şi ele o doză mare de vitamina C (de circa 5 ori mai multă vitamina C decât portocalele) şi au în plus puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. Conţinutul de antocianozide le conferă importante proprietăţi de protecţie a capilarelor sanguine şi de reducere a tensiunii. Atât în stare proaspătă, cât şi sub formă de extracte, fructele de coacăz sunt utilizate cu succes într-o gamă largă de afecţiuni cardiovasculare, hepatobiliare şi renale. Este indicat să se consume în anotimpul rece, pentru că au un efect de protecţie pentru aparatul respirator, refac sistemul nervos şi ţesuturile, facilitează digestia şi stimulează funcţionarea ficatului.

Crețușca susține sănătatea aparatului respirator, a articulațiilor, ajută la buna funcționare a stomacului și a intestinelor. Florile și frunzele sunt bogate înminerale,uleiuri esențiale, acid salicilic, flavonoide, glicozide, cu efect antiinflamator, analgezic, diuretic. Datorită efectului sudorific reduce febra, are efect detoxifiant, astringent. Florile și frunzele sunt foarte des folosite atât în medicina naturistă, cât și  în industria cosmeticii și dermatologiei. Rădăcina și tulpina se utilizează, de asemenea, pentru substanțele active continute. Crețușca este o aspirină naturală, cu acțiune antiinflamatoare, reduce inflamația   din articulații în cazul reumatismului, o folosim în tratarea: nevralgiilor, a hemoroizilor, a hipermenoreei, în afecțiuni renale și urinare. În dermatologie este recomandată ca adjuvant pentru erupții tegumentare, celulită, tonifiant al pielii, cicatrizant, în vindecarea rănilor.

Echinacea este un vaccin antigripal natural. Cele mai importante principii active ale plantei sunt: în partea aeriană – terpene, esteri de gerantil, echinaceină, echinaceină B, echinacozidă, etanol-pirocatehin-glicozidă, acid feruloil-tartric, coloizi ozogeni neozuronici; în rădăcină – ulei volatil, izobutilamidă, polizaharide imunostimulatoare.

Extractul de echinaceea are acţiune imunostimulantă (prin stimularea relativă a macrofagelor, a limfocitelor T şi B etc.), ceea îl recomandă în infecţiile virale, inclusiv ca preventiv în episoadele sezoniere de guturai şi gripă. Prin producerea rapidă de anticorpi, se reduce semnificativ timpul de tratament în cazuri de cefalee, otalgie, sinuzită, faringo-traheită, bronşită, etc. S-a demonstrat de asemenea acţiunea moderată antiseptică şi antiinflamatoare a preparatelor de Echinaceaîn infecţiile aparatului urinar.

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. În paralel cu efectele antivirale, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte valenţe terapeutice: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină. Au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, imunostimulent, antidiareic.

Sunt utilizate cu rezultate semnificative în cazurile de alergii, în ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitaţiile, greţurile, viermii intestinali şi cresc secreţia biliară – fapt care le recomandă în afecţiunile ficatului.

 Fructele de porumbar, bogate în vitamina C, în săruri de calciu şi magneziu, cu un conţinut crescut de taninuri, au proprietăţi vitaminizante, diuretice şi antidiareice.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică constituie astfel un foarte bun integrator natural în aceste substanţe. Au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice.

Se recomandă deci ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • câte 1 linguriţă diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, în cure de 6 săptămâni.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat și un mod de viață sănătos.

Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool,  sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra la temperatura camerei, la loc ferit de umiditate şi lumina directă a soarelui.

Mod de prezentare: recipient de sticlă verde, a 100ml

vezi toate plantele

Breviar plante